Siirry sisältöön

Vuosi 2017: Olemassaolon oikeutus ansaittu!

Menneestä vuodesta voisi sanoa, että meillä Projantissa oli valintojen vuosi. Päätöksiä, jopa kipeitä, jouduttiin tekemään niin kohderyhmissä, tuotteissa ja palveluissa, henkilöiden toimenkuvissa kuin yhteistyökumppaneiden valinnassakin.

Uskon, että monessa yrityksessä oltaisiin oltu varsin onnellisia edellisten vuosien onnistumisista ja näin ollen turvauduttu vanhaan tuttuun ja toimivaan. Uskon vahvasti, että toimintaympäristössämme tapahtuvien muutosten pitäisi herättää jokainen kehittämään omia toimintamallejaan. Tulevaisuuden työntekijät ja asiakkaat odottavat eri asioita. Digitalisaatio tulee ja muuttaa maailmaa varmemmin kuin J…oulupukki.

OLEMASSAOLON OIKEUTUKSEN VUOSI

Vuosi 2017 oli myös kasvun vuosi. Liikevaihtomme sekä henkilöstömme määrä kasvoi noin 25 %. Tavoite oli hieman isompi. Selityksille ei ole sijaa, syy löytyy allekirjoittaneen vessan peilikuvasta. Olen varma, että meidän asiakkaiden tarpeisiin sitoutunut henkilöstömme olisi pystynyt asetetut tavoitteet saavuttamaan, kun olisin heitä pystynyt paremmin tehtävissään tukemaan. Vuoden päästä peilistä ei kurkkaa samat virheet toistava tuttu. Kiitos ja anteeksi meidän väki!

Minulle on opetettu, että tämä vuosi oli meillä Projantissa ”olemassaolon oikeutuksen vuosi”. Vuosia sitten kokenut yrittäjäkollegani kertoi, että jos yritys on hengissä ensimmäisen viiden vuoden jälkeen, se on ansainnut tekemisellään olemassaolon oikeutuksen. Hän vakuutti, että se on jatkon kannalta tärkeä virstanpylväs. Edelleen olen täysin samaa mieltä, jos ei ensimmäistä viittä vuotta selviä, niin jatkokin on takkuisempaa. Jokainen päivä on eräpäivä. Olemassaolon oikeutus ansaitaan vain hyvällä tekemisellä ja oikeilla tulevaisuuteen vievillä päätöksillä. Asiakkaamme ansaitsevat luotettavan kanssakulkijan.  Sen takia haluan aamulla nousta – ja tiedän etten ole meillä ainoa.

Vuodesta 2017 satunnaisessa järjestyksessä konkreettisina esimerkkeinä haluan nostaa: oikea aikaiset onnistuneet rekrytoinnit, toteutetut yritysjärjestelyt, Talenom-yhteistyön kehittymisen, asiakasmäärän merkittävän kasvun, (lähes maaliin saadun) organisaatiomuutoksen ja asiakassuhteiden kasvun. Listaa voisi vielä paljonkin pidentää, mutta annettu tilankäyttö tulee vastaan.

MITÄ LUVASSA SEURAAVAKSI?

No mitä 2018 sitten tuo tullessaan? Ennustajan ammattitutkintoa ei ole tullut suoritettua, mutta tilauksessa on vaikeita valintoja, kasvua yli 30 % ja olemassaolon oikeuden lunastusta joka päivä. Rakastan toimivia konsepteja eli kirjoitin siis samalla Projant vuosi 2018 -muistelot valmiiksi. Näin seesteistä meillä on vuodesta toiseen – kannattaa tulla vaikka töihin! 🙂

Kaupallista menestystä vuoteen 2018 toivottaen,

– Jouni

Projant 5 vuotta - Luomista, Luopumista ja Luottamista

Meidän matka on vasta alussa. 5-vuotias Projant on lapsen iässä. Hyvin osataan jo kävellä, mutta odottakaapas vaan kun me lähdetään...

Lue lisää